Markthal, schmarkthal

Vandaag naar de Markthal geweest. Erg mooi gebouw, maar voor de gewone Rotterdammer voegt het weinig toe. Ik heb veel overpriced hipstervoer gezien en winkelketens die even verderop ook te vinden zijn. Toegegeven: de Aziatische supermarkt is een verrijking.

Verder vind ik het tekenend dat een stad als Rotterdam, met zijn hoge werkloosheid, ervoor kiest om te mede te investeren in vastgoed (de parkeergarage onder de Markthal, van uw en mijn centen dus), terwijl werklozen zich voor elke scheet moeten verantwoorden, worden toegesproken als kleine kinderen en een maand moeten wachten voordat ze de uitkering waar ze wettelijk recht op hebben kunnen innen.

Noem me een cynicus, maar publiek geld besteden om een gebouw waar louter bovenmodale tweeverdieners kunnen wonen mede te helpen realiseren, terwijl onder het zalvende mantra van vrijemarkt-jihadisten wordt ingehakt op de sociale huur is mijns inziens pas echt cynisch.