Bio

Hoi, ik ben Giorgio Touburg. Ik ben geboren in 1984 en heb mijn jeugd in Brabant en Twente doorgebracht. Op mijn achttiende ben ik naar Rotterdam verhuisd en daar woon ik nog steeds, samen met mijn vrouw Marlies en onze zoon. In 2009 ben ik afgestudeerd in de sociologie (grootstedelijke vraagstukken en beleid). Sinds 2012 ben ik werkzaam (geweest) bij verschillende bedrijfskunde-faculteiten: eerst als betaald promovendus en later als postdoc aan de Rotterdam School of Management, tegenwoordig als docent kwalitatatieve methoden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Toch identificeer ik me nog altijd sterk met het wetenschappelijke veld waarin ik afgestudeerd ben.

Mijn promotie-onderzoek gaat over de dubbele hermeneutiek van managementtheorieën en -praktijken. Ik heb zowel in Nederlandstalige als in internationale wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerd. Ook doceer ik sinds jaar en dag over deze en vele andere onderwerpen. Ik vind lesgeven een van de meest inspirerende bezigheden die er zijn: er zijn maar weinig dingen die me meer voldoening geven dan bijdragen aan de intellectuele ontwikkeling van anderen.

Naast mijn academische werkzaamheden lees ik graag (non-fictie) en kijk ik graag documentaires. Ook schrijf ik opiniërende stukken en columns. Zo was ik van 2015 tot 2017 een van de columnisten voor Erasmus Magazine. Andere opiniërende stukken van mijn hand zijn onder andere verschenen bij Joop, Vers Beton, Frontaal Naakt en Republiek Allochtonië.