Bio

Hoi, ik ben Giorgio Touburg. Ik ben geboren in 1984 en heb mijn jeugd in Brabant en Twente doorgebracht. Op mijn achttiende ben ik naar Rotterdam verhuisd en daar woon ik nog steeds, samen met mijn vrouw Marlies en onze zoon. In 2009 ben ik afgestudeerd in de sociologie (grootstedelijke vraagstukken en beleid) en ondanks dat ik sinds 2012 aan de bedrijfskunde-faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam verbonden ben (eerst als betaald promovendus en onderwijzer, later als postdoctoraal onderzoeker en tegenwoordig als buitenpromovendus), identificeer ik me nog steeds sterk met deze wetenschappelijke discipline.

Mijn promotie-onderzoek gaat over de dubbele hermeneutiek van managementtheorieën en -praktijken. Ik heb zowel in Nederlandstalige als in internationale wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerd. Ook heb ik de afgelopen jaren over deze en vele andere onderwerpen gedoceerd (eerst aan de afdeling sociologie aan de EUR en later aan de faculteit bedrijfskunde, met tussendoor een korte uitstap naar de UvA). Ik vind lesgeven een van de meest inspirerende bezigheden die er zijn: er zijn maar weinig dingen die me meer voldoening geven dan bijdragen aan de intellectuele ontwikkeling van anderen. Ik doceerde en coördineerde tot voor kort het vak cross-cultural management in de internationale bachelor van de Rotterdam School of Management.

Naast mijn academische werkzaamheden lees ik graag (non-fictie) en kijk ik graag documentaires. Ook schrijf ik opiniërende stukken en columns. Zo was ik van 2015 tot 2017 een van de columnisten voor Erasmus Magazine. Andere opiniërende stukken van mijn hand zijn onder andere verschenen bij Joop, Vers Beton, Frontaal Naakt en Republiek Allochtonië.